Livsmedelsföretaget Protos introducerar nya förpackningar som ska sänka plastanvändningen med 70 procent för alla produkter med varumärkena Smak av Gotland och Smak av SVEA.
De nya förpackningarna, så kallade Flowpack, ger enligt Protos även fördelar i transporterna då dom är mer kompakta än traditionella tråg och tar upp mindre utrymme. Detta bidrar i sin tur till en effektivare logistik och minskade utsläpp.
– Att smaken och kvaliteten av produkterna är på samma nivå som tidigare har varit särskilt viktigt för oss. För konsumenterna tar produkterna dessutom mindre plats i både kylskåpet och i återvinningskärlen, säger Robert Tundal, produktchef på Protos.
Förpackningarna är också designade för att säkra hållbarheten och lätta att tömma.
– Vårt beslut att byta till dessa förpackningar är ännu ett steg i vår strävan mot att minska klimatpåverkan och hjälpa våra kunder att göra kloka val. Förpackningarna möjliggör dessutom en bättre yta att kommunicera på mot konsument, säger Linda Ahlmalm, kommersiell chef.
Protos har nyligen också tagit fram en ny färs gjord på hälften nötkött och hälften linser. Färsen som fått namnet Både & färs är skapad utifrån målsättningen att både människa och miljö mår bäst av en kombination av animaliskt och växtbaserat protein. Den ingår också i företagets vision att bli Sveriges bästa producent av goda och näringsrika livsmedel med en så låg resurspåverkan som möjligt, vare sig de kommer från växt- eller djurriket.