Kryddföretagen Kockens och Culinar blir ett

Kryddföretaget Kockens AB kommer från och med i höst att gå upp i Culinar Sverige AB.

Det är styrelsen i koncernen Sveriges Stärkelseproducenter Förening som tagit beslutet om att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB. Det innebär att Kockens AB upphör som bolag och att all utveckling och satsning av varumärkena Kockens och Lailas från och med i höst att ske i Culinar Sverige AB. Målsättningen med förändringen är att skapa en enklare struktur och samla all kompetens och på så vis ytterligare förfina och förbättra företagets kunderbjudande och service inom industri, dagligvaruhandel, restaurang och storhushåll. 

– Samordningen är strategiskt viktig. Våra respektive verksamheter kompletterar varandra och på det här sättet samlar vi krafterna inom vår koncern, effektiviserar och skapar fokus för ett hållbart och förfinat kunderbjudande framåt, säger Hans Holmstedt, vd och koncernchef för Sveriges Stärkelseproducenter Förening. 

Culinar Sverige AB utvecklar och erbjuder ett stort sortiment av ingredienser till livsmedelsindustrin på den europeiska marknaden. Kockens AB erbjuder torkade kryddor, smaksättning, potatismjöl och glutenfria bakprodukter och levererar till dagligvaruhandeln och Foodservice i Norden. Båda bolagen ingår i Sveriges Stärkelseproducenter Förening som är en ekonomisk förening med omkring 400 lantbrukare som medlemmar/ägare. Koncernen har cirka 500 medarbetare. 

Fusionen genomförs den 1 september 2024.