KLS bygger för framtiden i Dalsjöfors

KLS ska bygga ut sin anläggning för köttproduktion i Dalsjöfors, en investering på 152 miljoner kronor. 

I slutet av oktober tas det första spadtaget för att bygga ut KLS nya anläggning. Den planerade om- och tillbyggnationen omfattar cirka 3 000 kvadratmeter och ska optimera kapacitet och leveranssäkerhet, samtidigt som arbetsmiljö och brandskydd förbättras. På anläggningen i Dalsjöfors bedriver KLS slakt, styckning samt beredning, förädling och paketering av kött. Investeringen ligger på 152 miljoner kronor vilket ska öka kapaciteten med 30 procent.

– Det här är en investering för att framtidssäkra vår produktion i Dalsjöfors. Vi gör denna investering för att trygga svensk primärproduktion i området och stärka konkurrenskraften för svensk animalieproduktion som helhet, säger Viktor Tornberg, vd på KLS.

Utbyggnaden sker för att kunna öka beredning, expedition och personalytor samt ge möjlighet för automation. Samtidigt kommer flödet, och därmed arbetsmiljön, i produktionen att förbättras.

Även de befintliga lokalerna ska rustas upp och brandsäkerheten kommer att förbättras, med fler separata brandceller och brandsäkrad fasad. Projektet möjliggör även utökning av lagerutrymmen och medarbetarna kommer att få helt nya personalutrymmen.

– Tack vare denna satsning kommer vi stärka effektiviteten i Dalsjöfors ytterligare. Det är en del av vårt långsiktiga arbete för att förstärka vår position som marknadsledande leverantör av produkter med svenskt kött. Vi är stolta över denna investering, såväl för ortens skull som den svenska livsmedelsförsörjningen, säger Viktor Tornberg.

Byggstarten är planerad till slutet av oktober i år och projektet beräknas vara färdigställt våren 2026. RO-gruppen kommer att stå för totalentreprenaden.