Jokkmokks Korv kan bli Årets Företagare

Magnus Kvickström, vd för Jokkmokks Korv & Rökeri AB.

Jokkmokks Korv & Rökeri AB har nominerats till utmärkelsen Årets Företagare som avgörs på fredag.

Årets Företagare är Sveriges största och mest prestigefyllda utmärkelse för företagare. På fredag avgörs vem som kammar hem titeln nationellt under galan Årets Företagare i Sverige i Stockholms stadshus. För att komma till riksfinalen har de nominerade dessförinnan vunnit utmärkelsen både i sin kommun och i sin region.

– För många som har vunnit den lokala uttagningen är det här ett av de största tillfällena i deras företagarkarriär eftersom företagare sällan får den uppmärksamhet eller uppskattning som de förtjänar. Det här är Företagarnas sätt att lyfta dessa hjältar och ge dem ytterligare energi att skapa tillväxt och nya jobb, säger Företagarnas vd Günther Mårder.

Många av de företagare som hyllas är ofta välkända profiler i det lokala samhället. Inte sällan är de nominerade företagarna engagerade i det lokala föreningslivet, där de är med och driver på utvecklingen i sin kommun. För att bli framgångsrika har de samtidigt i regel stött på ett eller annat hinder under sin företagargärning, menar Günther Mårder:

– Många av de företagare som nu kommer att prisas har inte alltid haft det så lätt, solen har inte alltid lyst på företagarna i finalfältet. Men nästan alla som lyckats sitter även på berättelser om motgångar. Men det här är personer som har vågat, stått ut och orkat i såväl låg- som högkonjunktur och som över tid har lyckats prestera fantastiska resultat.