Dafgårds Västsveriges bästa entreprenörer

Under onsdagskvällen utsågs Magnus Dafgård, Carl Dafgård, Fredrik Dafgård och Marie Dafgård till västra Sveriges främsta entreprenörer genom utmärkelsen Entrepreneur Of The Year (EY). Inför ett hundratal gäster fick Magnus Dafgård, Carl Dafgård, Fredrik Dafgård och Marie Dafgård ta emot utmärkelsen på Elite Park Avenue i Göteborg. I juryns motivering stod att ”Dafgårds i en hårt konkurrensutsatt bransch med extremt höga miljö- och hållbarhetskrav lyckats lycktas behålla en stark lönsamhet samtidigt som man tagit samhällsansvar på lokal, nationell och internationell nivå. Med massor av nyfikenhet, entusiasm och ett ökat fokus på hela affärskejdan har den tredje generationens ägare fortsatt anpassa företaget till att möta dagens och morgondagens konsumenter

Gunnar Dafgård startade verksamheten i liten skala genom att sälja korv och charkuterier på torget i Lidköping – idag omsätter bolaget miljarder.

– Det är nog ingen i Sverige som inte känner till Dafgårds produkter, från Gorbys piroger till Karins Lasagne. Den tredje generationen Dafgård har på ett synnerligen innovativt sätt styrt in familjeföretaget i framtiden. Den toppmoderna fabriken i Källby tar fram vegetariska korvar och skeppar bröd till New York, och allt arbete genomsyras av ett solitt hållbarhetstänk och ett kundfokus utan dess like. De är mycket värda vinnare och kommer ge övriga regionvinnare en rejäl match i Stockholms stadshus, sa juryordföranden Eva Moen Adolfsson.