Inget mer nötkött till lunch hos Scandic

Hotellkedjan Scandic har sedan januari slutat servera nötkött vid samtliga sina lunch- och konferensbufféer. Beslutet gäller alla Scandics 86 hotell i Sverige.

  • Att vi slopar nötkött i stora delar av vårt materbjudande visar att vi menar allvar med att skapa ett mer hållbart materbjudande för våra gäster, säger Thomas Fankl, ansvarig för mat och dryck på Scandic Hotels Sverige. 

Att plocka bort nötkött från delar av den mat Scandic serverar ligger enligt Frankl i linje med vad gäster efterfrågar, Scandic räknar med att årligen minska sin nötköttskonsumtion med 54 procent.

  • Nötkött har en hög klimatpåverkan och därför har vi under januari genomfört flera stora förändringar i vårt materbjudande. Vi vill gå i bräschen inom den svenska hotellindustrin för att öka andelen växtbaserade råvaror och maträtter, 60 procent av varje kilo mat på våra svenska hotell ska vara växtbaserat redan 2023, säger Thomas Frankl. 

Scandic ser även över möjligheten att hitta ett klimatvänligare alternativ till hotellfrukostens köttbulle så att även frukostarna ska blir fria från nötkött.

  • Eftersom vi helt slopar nötköttet lämnar vi nu valet upp till våra gäster att välja en mer hållbar maträtt och jag lämnar inga dörrar stängda för att vi helt kommer att sluta servera nötkött framgent, säger Thomas Frankl.