Tidskriften Kött & Chark – nytt nummer ute nu

I det sista numret för året av Kött & Chark uppmärksammar vi att det är exakt 80 år sedan som tidskriften föddes. När det första numret kom ut, 18 december 1943, pågick fortfarande det andra världskriget och namnet på den var då Svensk Slakteri- och Charkuteritidning. Vi har grävt i arkiven och hittat det första numret som vi även publicerar delar av.

I det senaste numret, som i mångt och mycket är präglat av den stundande julen, går det också att läsa om Sveriges just nu bästa julskinka som görs av Signal & Andersson i Göteborg. Ett företag som de senaste åren tagit stora kliv framåt i sin utveckling och som sedan en kort tid tillbaka också är majoritetsägare i Dahlbergs slakteri i Brålanda.  

Läs också om den skriande bristen på svenskt griskött som just nu påverkar många företag i branschen. Särskilt inför julen har den svaga tillgången märkts tydligt vllket också lett till att priserna stigit kraftigt. 

Vi lyfter också fråga om ätkvaliteten på det svenska nötköttet som under många år ansetts vara alltför ojämn. Nu har en särskild standard tagits fram som ska göra det lättare för slakterier och andra aktörer i kedjan att höja den nivån.

Kött & Chark är Sveriges enda tidskrift för yrkesverksamma aktörer inom den svenska kött- och charkindustrin. Den speglar branschen i stort och smått och går även ut till centrala inköpare och färskvaruansvariga i svenska dagligvarubutiker.

Läs senaste numret här: https://kottchark.prenly.com

Vill du skaffa en prenumeration på Kött & Chark, gå in på www.kottchark.se!