Gudruns flyttar produktionen från Gävle

Gudruns produktion i Gävle flyttas nu över till den moderna fabriken i Jordbro

Gudruns AB planerar att omorganisera och flytta hela Gävle-produktionen till sin nybyggda anläggning i Stockholm. 38 anställda kommer att beröras. 

Fabriken i Gävle stängs helt och produktionen flyttas över till Gudruns nya fabrik i Jordbro, söder om Stockholm, som har kapacitet, hållbarhet och miljöinriktning. Sammanslagningen av fabrikerna ska, enligt bolaget, skapa förutsättningar för att fortsätta tillverka certifierade premiumprodukter av hög kvalitet. 

– Vi flyttade till Jordbro för ett år sedan, det är en toppmodern anläggning med styckning och förädling under samma tak som har goda förutsättningar att klara av framtidens tuffare krav. Vi kommer att genomföra en effektivisering genom att två verksamheter nu slås ihop till en enhet. Idag körs råvara från Stockholm till Gävle för att producera korv som sedan körs tillbaka till Stockholm, säger Andreas Ögren, vd på Gudruns.

Enligt honom så kommer sammanslagningen kommer att lösa flera olika frågor.

– Vi måste minska transporterna om vi ska kunna vara med i framtiden där allt hårdare miljökrav kommer att ställas på oss. I nya anläggningen har vi solceller, pelletspanna och kylanläggning med återvinning – alla förutsättningar finns för att producera med minimal miljöpåverkan.

– Lönsamheten har varit ansträngd i Gudruns och vi har försökt hålla igång verksamheten i Gävle under många år, men nu är en effektivisering möjlig tack vare fabriken i Jordbro. Att nu slå ihop de två fabrikerna är det mest logiska, ett beslut som har varit svårt men vi måste säkra företagets framtid, säger Andreas Ögren.