Lagafors satsar i Slovenien

Lagafors ska starta ett dotterbolag i Slovenien. Tanken är att bemöta en växande marknad i Centraleuropa där många livsmedelsindustrier rustar för framtiden. Satsningen i Tyskland står som förebild för Lagafors försäljning utomlands och går till stor del via distributörer, ett upplägg som fungerar bra.

– En distributör företräder flera företag medan ett dotterbolag bara har våra produkter i fokus, det gör skillnad i försäljningsvolym, säger Magnus Elmblad, VD på Lagafors, som har goda erfarenheter av tidigare utlandssatsningar.

– Vi har jobbat i Tyskland med ett eget bolag sedan 2011 och ser fördelarna med att vara på plats. Nu vill vi göra samma sak i Centraleuropa med Slovenien som bas.

Från basen i Slovenien kommer bolaget främst att bearbeta länder som Kroatien, Serbien, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Rumänien, Polen och Ukraina.