Lindvalls Chark får nya ägare

Det norska bolaget Leiv Vidar och Lindvalls Chark i Strömsnäsbruk blir nu en del av Scandza

 AS. Detta efter att Scandza AS nått en överenskommelse med ägarna till Leiv Vidar AS om förvärv av samtliga aktier i Leiv Vidar AS, inklusive dotterbolaget Lindvalls Chark AB.
 Scandza är ett nordiskt företag med varumärken inom kylda produkter, snacks, bakverk, drycker och andra livsmedel. Synnøve, Sørlandschips, Finsbråten, Karen Volf, Bröderna Nilsson, Berit North Stand och RÅ är några av varumärkena och totalt har Scandza tio produktionsanläggningar för livsmedel i Norden.

– Vi är ödmjuka inför att ta över ett företag med en så lång och framgångsrik historia. Leiv Vidar och Lindvalls blir för Scandza en viktig aktör gällande korv av högsta kvalitet, både i Norge, Sverige och Europa. Den expertis som är samlad vid fabrikerna på Hønefoss och Strömsnäsbruk, kommer att vara utgångspunkten för en viktig prioritering i framtiden, säger Jan Bodd på Scandza.