Rökiga grillnyheter från ICA

Inför årets grillsäsong lanserar ICA fem olika nyheter där fokus ligger på svenskt kött och rökiga smaker.

Första fredagen i maj brukar räknas som den officiella grillpremiären. Till årets säsong presenterar ICA fem grillnyheter, inom kycklingsortimentet handlar det om en snabbfilé (utbankad kycklingbröstfilé) och ett grillspett. Båda är kryddade med en canjunkrydda, vanlig i södra USA, och som kombinerar spiskummin, vitlök, svartpeppar, paprika, oregano och chilipeppar.

Fortsätt läsa ”Rökiga grillnyheter från ICA”

Nytt system för bättre inspektioner

Mobergs Produktkontroll AB har ingått ett avtal med belgiska Engilico kring lösningar för kvalitets- och produktkontroll inom livsmedels- och tillverkningsindustrin. 

Engilico har specialiserat sig på in-line förseglingsinspektioner med systemet SealScope, som är en patenterad in-linelösning för 100 procent täthetsinspektion och som övervakar förseglingsprocessen.

Fortsätt läsa ”Nytt system för bättre inspektioner”

Kryddföretagen Kockens och Culinar blir ett

Kryddföretaget Kockens AB kommer från och med i höst att gå upp i Culinar Sverige AB.

Det är styrelsen i koncernen Sveriges Stärkelseproducenter Förening som tagit beslutet om att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB. Det innebär att Kockens AB upphör som bolag och att all utveckling och satsning av varumärkena Kockens och Lailas från och med i höst att ske i Culinar Sverige AB. Målsättningen med förändringen är att skapa en enklare struktur och samla all kompetens och på så vis ytterligare förfina och förbättra företagets kunderbjudande och service inom industri, dagligvaruhandel, restaurang och storhushåll. 

Fortsätt läsa ”Kryddföretagen Kockens och Culinar blir ett”