BBQ-lag från Sollentuna vann Grill-SM

Jonas Borssén och Pierre Öxell från Barbecue Blues Team. Foto: Göran Hultgren

Barbecue Blues Team från Sollentuna tog hem guldet när SM i grillning och BBQ avgjordes tidigare i sommar.

– Allra bäst blev vår beef chuck, pork shoulder och kyckling. Svårast var fisk med side dish eller kyckling med side dish. De kräver mer arbete i ett högre tempo, tillsammans med hög innovation, sa det vinnande laget efter segern.

De femton lagen som deltog i SM-finalen tävlade samtidigt mot 40 lag från Europa i EM. Där kom Barbecue Blues Team på en åttondeplats, vann gjorde istället Smaakmakers BBQ-Team från Belgien.

Resultat SM:

  1. Barbecue Blues Team
  2. Mugwort’s BBQ Schack
  3. Lowlands_BBQ

 

Resultat EM:

  1. Smaakmakers BBQ-Team (Belgien)
  2. Smokin’S (Tyskland)
  3. BBQ Team Smoke It All (Danmark)

De båda ävlingarna arrangerades av Swedish Barbecue Association (SBQA) och City Gross.