Nyhléns Hugosons tar över i Jokkmokk

Magnus Kvickström blir nu plats och produktionschef när Nyhléns Hugosons tar över Jokkmokks Korv & Rökeri AB.

Nyhléns Hugosons Chark AB har köpt upp Jokkmokks Korv & Rökeri AB. Affären görs för att skapa långsiktiga förutsättningar för en ökad produktion och utveckling av verksamheten i Jokkmokk. 

– Vi är glada över att vi har kommit överens om en försäljning av företaget till Nyhléns Hugosons. För oss var det mycket viktigt att hitta en ny norrländsk ägare som verkar långsiktigt för en fortsatt utveckling av företaget och verksamheten i Jokkmokk. Affären säkerställer också framtida arbetstillfällen på orten för våra medarbetare och tidigare ägarfamiljen, säger Magnus Kvickström, tidigare ägare av Jokkmokks Korv.

Enligt Nyhléns Hugosons finns en bra efterfrågan på kött- och charkprodukter i premiumsegmentet i Norrland och Jokkmokks Korv har en stark position på marknaden. 

– Det är ett mycket starkt varumärke och ett välskött företag med anor som är uppskattat av både kunder och konsumenter. Vi ser en fortsatt potential att utveckla företaget och öka produktionen av kött- och charkprodukter i Jokkmokk, säger Magnus Nilsson, vd på Nyhléns Hugosons. 

Jokkmokks Korv grundades 1945, har 15 anställda och omsätter cirka 60 miljoner svenska kronor. Magnus Kvickström övergår nu till att bli plats- och produktionschef vid anläggningen.