Robertsons Charkuteri får ny ägare

Peter Ehlin. Foto: Robertsons Chark

Robertsons Charkuteri i Örebro får ny ägare genom det lokala Närke Slakt & Styck som nu tar över företaget. 

– Vi har ett nära samarbete med Närke Slakt & Styck sedan många år, personalen och lokalerna blir kvar liksom produkterna. Framöver kommer det säkert till en hel del nya produkter i sortimentet också, säger Peter Ehlin, vd för Robertsons Charkuteri, till SVT Nyheter.

Enligt Ehlin har det funnits intresse för företaget även utanför länet.

– Det har mest handlat om intressenter som velat ha varumärket, men inte värnat om bolaget och då har inte varit intressant för oss.

Robertsons Chark omsätter cirka 27 miljoner kronor och har de senaste åren ökat sin försäljning med cirka 10 procent per år. I sortimentet finns ett brett utbud av charkuterier som korv och smörgåsmat, men även färskt kött av nöt, gris och lamm. Man har även en egen butik i området Adolfsberg i Örebro.