Livsmedel hett ämne i Almedalen

Den 3 juli genomförs den svenska livsmedelsindustrins dag i Almedalen. Branschorganisationen Livsmedelsföretagen anordnar tre seminarier om angelägna frågor för industrin och samhället. 

De senaste sex åren har Livsmedelsföretagen varit en del av det industrigemensamma initiativet ”Industrin tar matchen”. När det avslutades efter Almedalen 2018 bestämde Livsmedelsföretagen att man till årets politikervecka i Visby skulle satsa på att lyfta fram livsmedelsindustrin och skapa en plats där man kan diskutera angelägna frågor för de 800 medlemsföretagen som tillsammans omsätter 185 miljarder kr och sysselsätter 50 000 personer.

– Våra medlemmar producerar världens godaste, säkraste och mest hållbara livsmedel. Men att vi har en livskraftig och välmående svensk livsmedelsproduktion är inget vi kan ta för givet, och det är en fråga som i grunden berör samhället på alla nivåer. Det är med den utgångspunkten som vi bjuder in allmänheten och beslutsfattare till vår trädgård i Almedalen och en dag fylld med nyfikna möten och samtal om livsmedel, potentialen i vår industri och Sverige som industrination, säger Björn Hellman, vd på Livsmedelsföretagen.

Bland deltagarna inom livsmedel återfinns landsbygdsminister Jennie Nilsson, civilminister Ardalan Shekarabi, GD:ar, VD:ar och andra ledande experter, opinionsbildare och beslutsfattare.