Danish Crown lanserar köttfärs med grönsaker

Den nya färsen finns redan nu i danska butiker. 

Den danska köttjätten Danish Crown har börjat lansera en ny form av köttfärs där hälften av innehållet består av grönsaker. 

Konceptet kallas för 50/50 och finns i både en nöt och en grisvariant. Det är dock inte samma grönsaker i de båda alternativen.

– Det finns en smakskillnad på nöt och griskött och vi vill att grönsakerna ska kompletterade smaknyanserna. I grisfärsen har vi tillsatt morot, paprika och kikärter, medan vi I nötfärsen har bytt morötterna mot kidneybönor, båda är också nyckelhålsmärkta och innehåller bara sex procent fett, säger Kamilla Wetke, som är senior brand manager på Danish Crown.  

Enligt bolaget är 50/50-konceptet ett sätt att leverera produkter som kunderna alltmer börjat efterfråga. 

– Det är viktigt att understryka att vår kärnverksamhet är kött. Men med det sagt så måste vi förhålla oss till att konsumenterna i högre grad efterfrågar alternativ till kött, och det ska vi självfallet kunna erbjuda dem. Vi har både utrustning och kunskaper för att utveckla den här typen av produkter, säger Finn Klostermann, VD på Danish Crown Beef.