Fler nyheter från Lönneberga

Efter sin stora satsning på Lönneberga tidigare under året lanserar Atria Sverige nu ytterligare sju kycklingnyheter och en wienerkorv under samma varumärke. 

Helt nytt är två varianter av färs: en vanlig kycklingfärs som görs av drumstick och en av bröstfilé som är mer mager med en mildare smak. 

 – Kycklingfärs går att använda vid alla tillfällen då du traditionellt använder nöt- eller fläskfärs och jag uppskattar verkligen att få veta vilken detalj färsen jag ska laga mat med är gjord av. Jag kommer att använda den lite magrare bröstfärsen till rätter som bolognese och wallenbergare medan den lite fetare färsen från drumstick passar bättre till tacos och klassiska pannbiffar där jag vill ha mer smak, säger Fredagskocken Mattias Larsson.

Lönneberga adderar också en wienerkorv till sitt sortiment, Wiener Original är en klassisk wienerkorv med grövre struktur som är fri från både gluten och mjölk.  

–  Lönneberga Wiener Original har jämfört med andra wienerkorvar en grövre struktur för lite mer tuggmotstånd, eller chunkiness om du så vill, och med en kötthalt på 80 procent, säger Mathias Grennard, kategoriansvarig korv, Atria.

All Lönnebergas korv innehåller 100 procent svenska råvaror och har minst 80 procent kötthalt. All kyckling kommer från gårdar i södra Sverige (främst Blekinge och Skåne) och bär Svensk Fågels märkning ” den gula pippin”.

Pressmeddelande Atria Sverige