Härryda Karlsson bjöd äldreboenden på korv

H. Karlssons Charkuteri AB (Härryda Karlsson) har levererat gratis falukorv till alla äldreboenden i Härryda kommun. 

I rådande tider är det många som har det tufft, inte minst boende inom äldreomsorgen och alla de som kämpar dag som natt för att ta hand om de äldre. Härryda Karlsson har därför försökt muntra upp stämningen i den egna kommunen genom att leverera totalt 58 kilo klassisk falukorv till Härrydas alla äldreboenden.

– Vi förstår att lite korv inte kan lösa världsproblemen, men vi hoppas att vår gåva kan ljusa upp och bidra till en ljusglimt i en annars ganska oviss tillvaro, säger Nina Dijnér, media- och marknadsansvarig på Härryda Karlsson. 
Hon intygar att det var glada miner när korven levererades, i kommunen är det också många äldre som vuxit upp med Härryda Karlssons korv.

Företaget presenterar inför grillsäsongen också två korvar under sitt varumärke Peas of Heaven. Korvarna Perfect Chorizo och Perfect Bratwurst är helt växtbaserade, med gul ärta som bas, och är enligt företaget i dagsläget det närmaste man kan komma köttbaserad korv i smak och textur. Perfect Chorizo har fått smak efter traditionella chorizokryddor som chili, vitlök och paprika medan Perfect Bratwurst liknar en traditionell tysk korv med mild smak av kummin.  Enligt Anna Wallman, sälj- och marknadschef, har korvarna funnits i butik sedan hösten 2019, men det är först nu när folk drar igång sina grillar, som korvarna verkligen får en chans att briljera. – Att grilla är inte bara en tillagningsmetod utan en kultur i sig som alla vill kunna ta del av, oavsett vad man väljer att äta. Eftersom dessa korvar är fria från både animalier, gluten och soja är de ett bra val för väldigt många, säger Anna Wallman.