Nyberg Deli bygger ny anläggning i Jordbro

Katarina Hellsén Jarvin, vd Joakim Inaeus, Christer Andersson och Niklas Söderlind ser fram emot flytten till Jordbro hösten 2021. Foto: Nybergs Deli.

Ännu ett företag i Slakthusområdet i Stockholm har beslutat sig för att flytta därifrån. Den här gången handlar det om Nybergs Deli AB. 

I samband med att Slakthusområdet har börjat byggas om till en ny stadsdel med cirka 4 000 nya bostäder så har också fler och fler kött- och charkföretag antingen redan flyttat, eller har planer på att göra det. Närmast på tur står Nybergs Deli AB som nu beslutat att under hösten 2021 flytta in i helt nybyggda lokaler i Jordbro, söder om Stockholm. Idag har företaget cirka 80 anställda fördelade på fyra olika adresser och genom att samla olika produktioner och kontor till en gemensam anläggning optimeras verksamheten kraftigt, såväl kring effektivisering, medvetenhet som hållbarhet. 

– Flytten kommer att ge oss änne bättre förutsättningar för att fortsätta vår tillväxtresa, och med större och bättre lokaler helt anpassade för vår verksamhet och våra moderna krav på hållbarhet och arbetsmiljö. Lokalerna på 7 500 kvadratmeter ger oss också större möjligheter att växa och skapa förbättringar i vår process- och produktutveckling inför framtiden, säger Joakim Inaeus, vd för Nybergs Deli. 

I samband med flytten planerar företaget även att göra betydande investeringar för att öka produktiviteten och minska sin miljöpåverkan, bland annat så tittar man på möjligheten att använda solceller och en ökad automation på produktionslinjerna.

– Det känns fantastiskt att på ett vitt ark få börja rita en helt ny fabrik, det ger oss möjlighet att bygga in alla de mervärden vi sett framför oss både vad gäller hållbarhet, effektivitet och arbetsmiljö. Vi ser också fram emot ett långsiktigt samarbete med Kilenkrysset som för oss känns som en stor trygghet då de både bygger och förvaltar vår nya fabrik. Närheten till vår nya granne Bring Frigo säkerställer också betydligt färre kyltransporter på våra vägar och därigenom en minskad miljöpåverkan, säger Joakim Inaeus. Nybergs Deli är ett familjeföretag som till största delen tillverkar förädlade fläskprodukter, bland annatGourmetmörad fläskytterfilé, som varit en storsäljare ända sedan den första gången dök upp på marknaden2008. Företaget har anor från 1927 då farfar Allan Andersson kom in i branschen, sedan 1991 drivs Nybergs Deli vidare genom hans barnbarn Christer Andersson, Niklas Söderlind och Katarina Hellsén Jarvin. Företaget omsatte vid senaste årsredovisningen 501 miljoner kronor.