Korvfestivalen i Göteborg ställs in igen

Ännu ett av höstens events inom livsmedelsbranschen har tvingats ställas in, det här gången handlar det om Korvfestivalen i Göteborg som skulle ägt rum i mitten av oktober.

Det är det fortsatt osäkra läget kring Covid-19 som fortsatt sätter käppar i hjulen för att planera och genomföra Korvfestivalen i Göteborg.

– Visserligen pekar alla tecken just nu åt rätt håll vad det gäller smittspridningen och imorgon, den första juni, tas ett första steg mot att öppna upp samhället igen. Men Folkhälsomyndighetens ordval, att vi eventuellt kan återgå till det normala i mitten på september, gör osäkerheten för stor för oss när det kommer till att säkra kvalitet och genomförande av festivalen på det sätt vi önskar, dessutom blir den ekonomiska risken allt för stor för alla inblandade, säger Erik Ellström, projektledare för Korvfestivalen.

Han hoppas på förståelse för beslutet och på en fortsatt nedgång av smittspridningen så att öppningen av samhället går enligt plan. Arrangörerna planerar nu istället för att genomföra två Korvfestivaler under 2022. 

– Dagens beslut gör att vi hamnar i en bra position för att planera och säkerställa två kvalitativa genomföranden av Korvfestivalen 2022. Först ut blir Stockholm 11 – 13 mars följt av Korvfestivalen i Göteborg 14 – 16 oktober, säger Erik Ellström. 

Nyligen beslutades även att kött- och charkbranschens stora evenemang Chark-SM ställs in i höst, nytt datum för den blir den 26-27 oktober 2022, även den äger rum i Göteborg.