Jonas Tunestål lämnar KLS Ugglarps

KLS Ugglarps vd Jonas Tunestål lämnar företaget efter 21 år för att istället bli vd och koncernchef för börsnoterade Scandi Standard.

– Jag vill såklart tacka KLS Ugglarps för alla dessa fantastiska år tillsammans. Jag har uppskattat att jobba tillsammans med medarbetare, lantbrukare och kunder för att utveckla svensk mat. KLS Ugglarps har en fantastiskt fin verksamhet, som också har gett mig möjligheten att utveckla mig själv som företagsledare och som människa. Jag kommer att fortsätta följa den spännande utvecklingen för KLS Ugglarps, säger Jonas Tunestål.

– Jag beklagar verkligen att Jonas Tunestål lämnar koncernen. Han har genomgått en fantastisk utveckling inom koncernen, både som vd och affärsutvecklare. Han och hans medarbetare har genom starka resultat på en konkurrensutsatt marknad gjort att KLS Ugglarps nu är marknadsledande i Sverige, säger Jais Valeur, vd för Danish Crown som i sin tur är ägare av KLS Ugglarps.  

– Jonas Tunestål är helt rätt person för att realisera Scandi Standards fulla potential på en marknad där efterfrågan på kyckling ökar på grund av smak-, hälso- och hållbarhetsfaktorer. Han har bevisat att han kan skapa långsiktig lönsamhet i snabbväxande företag och han är dessutom en mycket uppskattad ledare, vilket var två av aspekterna som var avgörande för vårt beslut, säger Scandi Standards styrelseordförande Johan Bygge. 

Jonas Tunestål avgår senast den 30 april nästa år, han efterträder Scandi Standards tillförordnade vd Otto Drakenberg som kvarstår i rollen fram tills dess. Scandi Standard hamnade tidigare i år i medialt fokus då den tidigare vd:n Leif Bergvall Hansen fick lämna bolaget i maj efter avslöjanden om att Kronfågel skållat kycklingar.