Digital lärplattform ska utbilda fler i branschen

Nu lanserar Kött och Charkföretagen (KCF) den digitala lärplattformen Kött & Charkakademin för att möta bristen på slaktare och styckare i Sverige och behovet av kvalitetssäkrad utbildning. 

Lärplattformen lanseras idag, 1 februari, och vänder sig till redan anställda som vill bredda sin kompetens, personer som karriärväxlar inom Komvux och arbetslösa i Arbetsförmedlingens rekryteringsutbildning.
– Alltfler utbildningar inom slakt, styckning och chark har försvunnit de senaste 20 åren, samtidigt är behovet av utbildningar mycket stort då branschen är i skriande behov av personal. Vi är väldigt glada över att nu kunna lansera en kvalitetssäkrad utbildning där experter i branschen har spelat en viktig roll i framtagandet, säger Magnus Därth, vd Kött och Charkföretagen.
Inom Kött & Charkakademin erbjuds tre olika utbildningar: slakt, styckning och charkuteritillverkning. Utbildningarna är tillgängliga över hela landet, både i dator och mobil. Utbildningarna har ett unikt upplägg som innehåller både praktiska och teoretiska delar och det finns möjlighet för en handledare att stötta deltagaren i alla moment. Efter avslutad utbildning får deltagaren ett utbildningsbevis.
– Genom att använda Kött & Charkakademin kommer företagen att kunna stärka yrkesstoltheten hos sina anställda och nå en ökad konkurrenskraft, säger Magnus Därth.

Den första versionen av Kött & Charkakademin finns tillgänglig online från idag och är kostnadsfri för medlemmar i KCF. Även icke medlemmar kan använda plattformen mot en kostnade. Tanken är också att plattformen ska vara levande och kunna utvecklas utifrån olika behov och önskemål från branschen och till exempel förändringar i regelverk och lagstiftning.