Stensåkra Charkuteri uppköpt av Göteborgsbolag

Anders Starck och hans fru Birgitta tog över Stensåkra Charkuteri AB 2006.

Sisjö Intressenter AB, ett dotterbolag till Profura AB, förvärvar Stensåkra Charkuteri AB i Vetlanda.

Företagsledningen i Stensåkra med Anders Starck och Birgitta Starck kommer fortsatt vara delägare och aktiva i bolaget. Nuvarande vice vd, Thomas Kanestad, blir ny delägare och vd.

Stefan Hamrin, investeringsansvarig på Sisjö intressenter ser fram emot att äga och driva företaget tillsammans med ledningen. 

– Stensåkra är ett välskött företag som gör väldigt god kvalitetskorv och som även passar väl in i vår strategi, säger han i ett pressmeddelande. 

– l enlighet med vår långsiktiga plan för bolaget har vi nu hittat en lösning för att säkerställa bolagets fortsatta framgångar. Sisjö intressenter AB kommer att kunna ge Stensåkra spännande möjligheter för ytterligare expansion framöver, säger Anders Starck, som fram tills nu varit vd och huvudägare av Stensåkra Charkuteri.

Stensåkra Charkuteri AB har funnits sedan 1945, omsättningen uppgår idag till ca 85 miljoner kronor och företaget har cirka 30 produkter i sitt sortiment. Sisjö Intressenter är en bolagsgrupp med säte i Göteborg, i gruppen ingår fem dotterbolag där Örneborgs Delikatesser och Skåne Finkost är de största enheterna. Omsättningen ligger på ca 550 miljoner kronor och man har ca 110 anställda. Koncernen producerar och  levererar livsmedel till dagligvaruhandeln, foodservice och industri. Produkterna säljs både under eget varumärke och kundernas egna varumärken.

Profuragruppen är ett privatägt Göteborgsbaserat investeringsbolag som investerar branschoberoende, med fokus på långsiktigt delägarskap. Investeringarna sker främst i svenska onoterade bolag.