Åter dags för Korvfestivalen

Nu till helgen, den 4 – 6 juni, arrangeras Korvfestivalen i Stockholm på Münchenbryggeriet.

Efter över 18 månader med restriktioner bjuds allmänheten åter in till att smaka, prata och lära sig mer om korv. 47 utställare presenterar ett unikt utbud av korv, tillsammansmed passande tillbehör och dryck. Korvfestivalen, som normalt arrangeras i mars månad genomförs nu första helgen i juni och blir i och med detta startskottet på grillsäsongen. Många av festivalens utställare presenterar också massor av nyheter för just grillen.

– Att vi får möjligheten att fokusera lite mer på grill än vanligt eftersom Korvfestivalen nu genomförs i juni känns mycket roligt. Våra utställare har så klart sitt vanliga utbud med sig men även massor av grillnyheter för besökarna att ta del av. Det är ju en unik möjlighet att få provsmaka alla nyheter för att sedan kunna köpa med sig sina favoriter hem, säger Fredrik Rumenius, marknadschef för Korvfestivalen.

Utöver ett stort utbud av korv presenteras massor av spännande tillbehör i form av både klassiker och nya innovationer såsom ketchup, senap, surkål, rostad lök, tryffelmajonnäs, chutney med mera. Nils Oscars bryggeri är ölpartner till festivalen och visar upp ett brett utbud av öl och arrangerar även korv- och ölprovningar för besökarna att boka in sig på. Bland de utställande branschföretagen återfinns Gudruns AB, Härryda Karlsson, Lindvalls Chark, Sorunda Korvfabrik, Specialchark och Stensåkra Chark.