Svenskmärkning partner under gastronomiskt 2023

Ulrika Ekström och Lotta Hovhammar, Svenskmärkning AB

Stockholm kommer under 2023 att vara Europas gastronomiska huvudstad. Ett initiativ där nu även Svenskmärkning AB gått in som partner. 

Under det gastronomiska huvudstadsåret 2023 kommer Stockholms producenter av mat, dryck och måltider att på olika sätt visa upp sina innovationer och utbud, tanken är också att året ska fungera som en arena för nätverkande och inspiration. En aktör som beslutat att gå in som partner under året är Svenskmärkning AB.

– För oss är det självklart att vara delaktiga under det gastronomiska huvudstadåret. Fokuset på Stockholm och Sverige under 2023 ger oss nya möjligheter att lyfta svenska råvaror och livsmedel tillsammans med andra aktörer inom gastronomin. Här finns också en plattform som ger oss möjlighet att prata om svenska livsmedelsproducenter i sammanhang som visar det bästa och vackraste med svensk gastronomi, säger Ulrika Ekström, vd på Svenskmärkning som också står bakom ursprungsmärkningen Från Sverige. 

Ett första konkret samarbete handlar om Invigningsbanketten för det gastronomiska huvudstadsåret på Stadshuset i februari, den arrangeras av Stockholms Stad i samarbete med Gastronomiska akademien. 

– Där kommer vi tillsammans med kocken Fredrik Eriksson och Mässrestauranger att lyfta fram producenterna så glansfullt som de förtjänar, säger Lotta Hovhammar, kommunikationsansvarig på Svenskmärkning. 

Initiativtagare till det gastronomiska huvudstadsåret 2023 är Gastronomiska Akademien, Måltidsakademien och Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien i samarbete med Stockholms Stad genom Visit Stockholm