Partiledarkorvar i Almedalen

Inför årets Almedalsvecka har Scan specialkomponerat varsin korv med bröd till partiledarna, anpassade efter respektive politikers smak och personlighet. 

Korvarna kommer att serveras under under namnet #korvdalen och syftet för HKScan är att genom korven uppmärksamma det svenska lantbrukets roll för ett starkt och livskraftigt Sverige. Scans måltidskreatörer har komponerat varsin korv med bröd anpassad efter respektive partiledares smak och personlighet, baserat på deras tidigare uttalanden och sociala medier. Bland annat får Ebba Busch en hjärtlandskorv i lyxförpackning, Johan Pehrson en extra allt-variant med räksallad, rostad lök och syrade grönsaker, Magdalena Andersson får en riktig klassisk korv med ketchup, senap, bostongurka och rostad lök.

För oss är korven ansiktet utåt för svensk livsmedelsproduktion. En älskad produkt som går hem i alla läger, något som inte minst märks på hur den tagit plats som de senaste årens kanske hetaste verktyg för politisk positionering. Med #korvdalen vill vi använda korven för att belysa hur det svenska lantbruket bidrar till en trygg och resursklok livsmedelsförsörjning med en djurvälfärd i världsklass, säger Elina Matsdotter, hållbarhetschef på Scan.

Partiledarkorvarna kommer att finnas för servering till respektive partiledare i Sankt Clemens ruin i Visby torsdagen den 29 juni. Korvar för en bredare målgrupp kommer också att finnas för servering övriga besökare under Almedalsveckan.